Militairen ingezet op verpleegafdeling in Reinier de Graaf ziekenhuis

Vier militaire zorgverleners zetten zich vanaf 7 januari 2021 in op de tijdelijke non-COVID verpleegafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met de hulp van Defensie kunnen we op deze afdeling meer patiënten verplegen. Hierdoor komen extra bedden vrij op onze hoofdlocatie in Delft voor de zorg van COVID-patiënten binnen en buiten onze regio. Ook kunnen we eerder patiënten overnemen van andere ziekenhuizen die tegen de grenzen van hun capaciteit aanlopen.

Om de druk op het aantal beschikbare ziekenhuisbedden te verkleinen, opende het Reinier de Graaf ziekenhuis afgelopen december de tijdelijke verpleegafdeling op haar locatie in Voorburg. De afdeling is ingericht voor patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wachten op thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Het gaat hierbij vooral om kwetsbare ouderen. Door deze noodoplossing spelen we bedden en medewerkers vrij op onze hoofdlocatie in Delft voor de opvang van patiënten die wel specialistische medische zorg nodig hebben. Omdat we met de militaire hulp meer patiënten kunnen opvangen in Voorburg vergroten we de doorstroom van patiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben. Op deze manier kunnen we meer betekenen voor COVID-patiënten binnen en buiten onze regio.

Het team van Defensie bestaat uit twee geneeskundig verzorgenden, een algemeen militair verpleegkundige en een verzorgende individuele gezondheidszorg. Zij bieden ondersteuning van 7 januari tot minstens 27 januari. “Hun hulp is erg welkom en we zijn hier als ziekenhuis dankbaar voor”, aldus Anja van der Eijk, manager Bureau Transmurale Zorg. “Ik vind het geweldig dat we als samenleving steeds weer de handen ineen slaan en samen strijden tegen het coronavirus.”

Soekardjo, Sergeant Majoor opleiding en operatie bij Defensie: “Deze manier van hulp verlenen is iets heel anders dan uitgezonden worden naar het buitenland, zoals voor een missie. Ik vind het mooi dat we nu van betekenis kunnen zijn in deze coronacrisis door zorg te verlenen in Voorburg. Zo verlichten we mede de druk in de ziekenhuizen in de regio.”

Bron: Reinier de Graaf ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen