Zzp’er in de zorg gelijk met zorgmedewerkers van zorg in natura instellingen aan de beurt

Zorgmedewerkers die werken vanuit een pgb komen dus gelijk met zorgmedewerkers van zorg in natura instellingen aan de beurt. Dit gebeurt in januari/februari. Zorgmedewerkers van pgb-gefinancierde initiatieven kunnen net als die van kleinschalige woonvormen met zorg in natura vanaf nu een vaccin krijgen. Zij vallen onder de groep medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Wanneer dat precies is, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins.

De uitnodigingen voor de vaccinaties lopen via de koepelorganisaties. Omdat je als pgb gefinancierd initiatief hierbij niet bent aangesloten, gebeurt dit niet automatisch. Je moet je voor een uitnodigingspakket melden bij één van de onderstaande organisaties (kies de organisatie die past bij jou branche waar je in werkt):

In het pakket zitten uitnodigingen voor de vaccinatie. Deze uitnodigingen stuur je als kleinschalige zorginstelling naar alle zorgmedewerkers, inclusief zzp’ers. In deze uitnodiging staat een speciaal telefoonnummer waarmee je zorgmedewerker een afspraak kan maken bij de GGD.

Individuele zorgverleners van budgethouders

Alle individuele zorgverleners met een overeenkomst van 18 jaar en ouder die bij je thuis komen kunnen vanaf februari een vaccin krijgen. Dit geldt voor formele en informele zorgverleners.  Het geldt voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp, maaltijdondersteuning en individuele begeleiding. Zij vallen onder de groepen medewerkers gehandicaptenzorg en/of wijkverpleging en de Wet maatschappelijke ondersteuning Wmo (zie hiervoor de Flowchart Vaccins van de Rijksoverheid onderaan dit bericht).

Vanuit de SVB komt een bericht over de uitnodigingen voor je zorgverleners. Wanneer dit zal zijn, is nu nog niet bekend. Voor de zorgverleners met een overeenkomst uit de zorgverzekeringswet, waarbij de administratie niet via de SVB loopt wordt nog gezocht naar een oplossing.

Bron: PerSaldo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen