Winterpret leidt mogelijk tot extra drukte bij de Spoedeisende Hulp

0
572

De winterpret leidt mogelijk tot extra drukte bij de spoedeisende hulp. Als de ziekenhuizen te maken krijgen met extra ongevallen door de gladheid bestaat de kans dat ze de toestroom van nieuwe patiënten niet meer aan kunnen. De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen zegt daarom: “Geniet van de winterpret, maar gebruik je gezonde boerenverstand.”

Beperkt de risico’s met goed schoeisel

Extra toeloop naar de ziekenhuizen zorgt ervoor dat de al drukke SEH’s door COVID, de zorg al snel niet meer aan kunnen. Botbreuken en verstuikingen door glijpartijen zijn niet te voorkomen. Maar veel leed en drukte op de SEH kan worden voorkomen als iedereen z’n gezond verstand blijft gebruiken. Door goed schoeisel met stevig profiel te dragen beperk je het risico op valpartijen. En een helm kan ernstig hoofdletsel door een val voorkomen. Ben je slecht ter been en moet je naar de supermarkt lopen, zet een helm op! Ziet er misschien niet uit, maar het is echt verstandig. Zet ook die kleintjes op het ijs een helmpje op. Strooi ’s avonds alvast zout op het stoepje voor de deur en het paadje naar de schuur.”

Bron: MedicalFacts & NVSHA

Vorig artikelMag er buiten op schaatsbanen worden geschaatst?
Volgend artikelVoortdurende coronacrisis heeft lange termijn invloed op leefstijl kinderen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.