Robin Blok: Betere zorg voor patiënten na operatie endeldarmkanker

Array


Deze studie beoogt de kwaliteit van zorg verder te verbeteren bij patiënten met endeldarmkanker. Blok keek naar patiënten bij wie een uitgebreide operatie noodzakelijk is, waarbij de chirurg de anus, de kringspier en een deel van de endeldarm moet verwijderen. Hoofdvraag is hoe je het risico op complicaties na deze uitgebreide operatie kan verminderen. En wanneer deze toch optreden, wat dan de beste manier is om deze aan te pakken.


Na verwijdering van de tumor vindt reconstructie plaats om de operatiewond te dichten. Tot op heden is er geen eenduidige manier om de wondgenezing na deze uitgebreide operatie te verbeteren. Wel stelt Blok vast dat een veelgebruikte techniek om het operatiegebied te dichten met behulp van een vetschort geen voordeel oplevert, en zelfs het risico op complicaties verhoogt. De promovendus stelt een nieuwe behandelingstechniek voor, waarbij de wond wordt gehecht met huid- en vetweefsel van de billen. Toekomstig onderzoek moet uitwijzen of dit de uitkomst van de ingreep daadwerkelijk verbetert.
Next steps in surgical colorectal cancer care

Bron: UvA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen