Ademtest met SpiroNose betrouwbaar: GGD Amsterdam en Breathomix werken samen aan hervatting

0
587

De SpiroNose – ademtest wordt op korte termijn weer in gebruik genomen. Afgelopen week waren deze testen tijdelijk stilgelegd in verband met enkele onduidelijke testuitslagen. Het ging hier om een relatief klein aantal.

Uit onderzoek blijkt nu dat de ademtest zeer betrouwbaar is. Wel blijkt dat er bij het registreren en verwerken van uitslagen de kans bestaat op verkeerde interpretaties. Uit het onderzoek blijkt ook dat de automatisering van het testproces nog aandacht vraagt, net zoals training van personeel. De analyse heeft zichtbaar gemaakt dat hier ruimte is voor verbetering.

SpiroNose

Het is de bedoeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en GGD Amsterdam om in samenwerking met Breathomix, de producent van de SpiroNose, de implementatie rondom de ademtest zo goed mogelijk vorm te geven. Alle partijen willen zo snel mogelijk door met de test en zullen daarvoor een extra expertteam inzetten.

Vorig artikelKom in actie bij geldzorgen: de eerste stap helpt je verder
Volgend artikel‘Vrijwilligerswerk is zó leuk en nuttig om te doen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.