‘Juist met games kun je sport en bewegen stimuleren’

In 2020 werd er 50% meer gegamed in vergelijking met het jaar daarvoor. Uit meerdere nieuwsberichten bleek onlnags dat ouders zich steeds meer zorgen maken om het gamegedrag van hun kinderen. Hoewel het zeker goed is om scherp te zijn op het gamegedrag van kinderen en te allen tijde het verslavingsrisico zo klein mogelijk te houden, kan gamen juist ook een mogelijkheid zijn om sport en bewegen te stimuleren. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van exergames, waarbij je moet bewegen om een spel goed te kunnen uitvoeren, maar ook bij games waarbij vooral gezeten wordt is er een mogelijkheid kinderen juist aan het bewegen te krijgen. Zo wordt er op verschillende locaties in Nederland de mogelijkheid geboden om op locatie te komen gamen en daarnaast kunnen kinderen daar fysiek de games naspelen. Dit blijkt een groot succes.

Daarnaast krijgen de kinderen voorlichting dat een gezond leefpatroon met gezonde voeding en voldoende beweging essentieel is als ze goed willen zijn in gamen. Zo geef je een kind de mogelijkheid om het te laten doen wat zo leuk gevonden wordt, maar in een omgeving waar bewegen wordt gestimuleerd.

Herman IJzerman is Specialist Topsport Topics bij Kenniscentrum Sport & Bewegen

 
.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen