Houtstoken, het nieuwe roken

Array
Stokers houtkachel onder vuur, is stookverbod enige oplossing?

Houtkachels. Ze zijn misschien gezellig, maar niet onschuldig. Lang zijn er subsidies verstrek voor houtstoken omdat het als duurzaam alternatief werd gezien, nu blijken de kachels grote vervuilers en overlastveroorzakers te zijn.

Jaarlijks overlijden naar schatting zo’n 3000 mensen aan de gevolgen van die uitstoot. Zo’n 10 per dag dus. En nog eens 1 miljoen mensen in Nederland ervaren flink veel overlast. Zij ademen slecht en hebben een branderig gevoel in hun ogen.

Dat leidt tot spanningen in de buurt. Fervent stokers komen daar tegenover hun buren te staan, die last hebben van de fijnstofdeeltjes. Hoe kunnen we de overlast verminderen? Is een houtstook-verbod de enige oplossing?

Bekijk deze video: Stoken het nieuwe roken?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen