Binnenkort: reeks webinars over nieuwe Europese wetgeving voor medische technologie (MDR)

0
382

Op 26 mei 2021 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht op het gebied van medische technologie (MDR). NFU, NVZ, ZKN en FMS willen u in een reeks webinars bijpraten over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

In de webinars wordt in maximaal een uur ingegaan op de gevolgen van de veranderde wetgeving op het gebied van medische technologie en bieden we handvatten en do’s en don’ts. Elk webinar wordt door een team van experts binnen de ziekenhuizen en umc’s geleid.

De onderwerpen

In een reeks bijeenkomsten van maximaal 1 uur zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • Software; nieuwe ontwikkelingen in medische software (eHealth, AI), wat zegt de MDR?   
  • Traceerbaarheid; de verplichtingen t.a.v. de registratie van medische hulpmiddelen en met name implantaten en de Implantaatkaart                               
  • Klinisch onderzoek; de veranderingen m.b.t. het onderzoek met medische hulpmiddelen
  • In-huis ontwikkeling: het ontwikkelen van medische hulpmiddelen voor eigen gebruik door een zorginstelling
  • Afwijken voorschriften fabrikant; hoe blijf ik binnen de wet?
  • Beschikbaarheid en PMS; verschraalt als gevolg van de MDR het aanbod van medische hulpmiddelen, hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden en wat betekent de Post Market Surveillance verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen

Voor wie zijn de webinars bedoeld?


Bent u betrokken bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, doet u onderzoek met medische hulpmiddelen, ontwikkelt u nieuwe toepassingen voor medische hulpmiddelen of software of gebruikt u implantaten? Dan geven één of meerdere van de webinars u de mogelijkheid om u goed te laten informeren over de nieuwe wetgeving en de gevolgen voor uw werk en hierover vragen te stellen aan experts uit de umc’s.  

Bent u werkzaam in een ondersteunende afdeling, bijvoorbeeld medische technologie, klinische fysica, inkoop of logistiek? De webinars geven u de gelegenheid om up-to-date kennis te verwerven m.b.t. de MDR  waarbij experts u een aantal do’s en dont’s aangeven.

Nadere informatie over de webinars en de mogelijkheid om u aan te melden volgt binnenkort.Terug naar overzicht

Bron: NFU

Vorig artikelDe Introverte Moeder
Volgend artikelDigitale huisartsenpost passeert jaar na start de 16.000 online consulten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.