Artsen ingezet om verpleegkundigen te helpen bij coronadrukte op COVID-ic Amsterdam UMC

0
529

Marieke werkt normaal gesproken als neuroloog in het Amsterdam UMC. Maar vanwege grote drukte op de ic’s in het ziekenhuis, ging Marieke Visser ook aan de slag als assistent van een ic-verpleegkundige. Zij is niet de enige arts in het Amsterdam UMC die als ondersteuner van een intensive care-verpleegkundige werkt. Nu de COVID-ic’s opnieuw vollopen, is er te weinig personeel. Zomaar verpleegkundigen van andere afdelingen halen kan niet, de gewone zorg moet ook doorgaan.

Elke woensdag steekt ze over van de afdeling neurologie naar de COVID-ic. Daar gaat haar doktersjas uit en het ic-tenue aan. In beschermende kleding assisteert Marieke ic-verpleegkundige Andrea Esmeijer. Dat zorgt ervoor dat Andrea in plaats van één patiënt, drie of vier patiënten kan begeleiden.

Bron: EenVandaag

https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/528201/

Vorig artikelUT studenten helpen mensen met beperking
Volgend artikelInfoblox: aanvallen op clouddiensten kosten gezondheidszorg miljoenen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.