Dexcom start directe distributie in Nederland

Dexcom verkoopt het Dexcom G6 continue glucose monitoring systeem nu rechtstreeks op de Nederlandse markt

 • Geen vingerprikken† meer voor mensen met diabetes dankzij Dexcom G6 CGM
 • Real-time inzage in glucosewaarden, draadloos via compatibel mobiel apparaat* of Dexcom ontvanger
 • Instelbare alarmen en waarschuwingen voor lage en hoge glucosewaarden
 • Glucosewaarden via app deelbaar met vijf personen‡ voor extra controle op afstand

DexCom, Inc., wereldleider in continue glucosemonitoring (CGM) voor mensen met diabetes, stopt de distributiesamenwerking met Zkope Healthcare en verkoopt de Dexcom G6 CGM nu rechtstreeks op de Nederlandse markt.

“Bij Dexcom zetten we ons in om de toegang tot CGM voor mensen met diabetes over de hele wereld te blijven uitbreiden. De rechtstreekse verkoop betekent een grote stap vooruit in het leveren van de best mogelijk zorg bij het managen van diabetes en het beschikbaar maken van CGM technologie voor patiënten en zorgaanbieders in Nederland”, aldus Erik Bjorkman, general manager en senior vice president voor EMEA bij Dexcom.

Dexcom G6 maakt gebruik van een kleine draagbare sensor en zender om continu glucosewaarden te meten en draadloos te verzenden naar een ontvanger of compatibel mobiel apparaat*. Mensen met diabetes ontvangen daarmee real-time glucosegegevens. Het prikken in de vinger† of scannen is niet nodig. Het systeem biedt ook instelbare waarschuwingen en alarmen om potentieel gevaarlijke lage en hoge waarden te helpen voorkomen.

De Dexcom G6 app voor compatibel iOS- en Android-apparaten* stelt gebruikers ook in staat om hun glucose-informatie te delen met maximaal vijf volgers‡, zodat familie, naasten en zorgverleners op afstand kunnen monitoren voor extra gemoedsrust.

 • Dexcom G6 eigenschappen op een rij
  Geen vingerprikken of scannen nodig voor kalibratie of behandelkeuzes diabetes†
 • Continue glucosemetingen, automatisch verzonden via Bluetooth-technologie, met tussenpozen van vijf minuten naar compatibel smart device* of naar een Dexcom-ontvanger
 • Instelbare waarschuwingen en alarmen, inclusief een nieuw Urgent Low Soon-alarm, dat gebruikers tot 20 minuten vooraf waarschuwt voor een urgente hypoglykemie
 • Real-time gegevensinzage met de Dexcom G6-app, waarmee de gebruiker glucosegegevens kan delen met maximaal vijf volgers‡ om hun glucosewaarden op afstand te laten monitoren
 • Sensor voor tien dagen waardoor langer dragen mogelijk is dan de vorige generatie Dexcom CGM
 • Een kleinere zender voor meer discretie
 • Een auto-applicator om het inbrengen van de sensor eenvoudig te maken met een druk op de knop
 • Een nieuw ontworpen ontvanger met een touchscreen display (optioneel weergave-apparaat)
 • Nieuw sensormembraan dat het gebruik van paracetamol mogelijk maakt zonder enig effect op de glucosewaarden§

Het Dexcom G6 CGM systeem kan in Nederland worden ingezet voor mensen met diabetes van twee jaar en ouder, inclusief zwangere vrouwen. Bezoek www.dexcom.com voor meer informatie of neem telefonisch contact op met de klantenservice op 08000 201 985.

De Dexcom G6 heeft in juni 2018 een CE-markering ontvangen, waarmee wordt bevestigd dat het G6-systeem voldoet aan de essentiële vereisten van de richtlijn voor medische hulpmiddelen MDD 93/42/EEG, zoals genoemd in 2007/47/EG. Het nieuwe systeem is het eerste CGM-systeem dat de geïntegreerde (iCGM) classificatie van de US Food and Drug Administration (FDA) heeft ontvangen. Met deze nieuwe classificatie is het Dexcom G6 CGM-systeem geschikt voor gebruik als een stand-alone CGM en voor integratie in automatische doseersystemen voor insuline (AID).

Bron: Dexcom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen