Doorgaan met AstraZeneca’s Gezondheidsraad: Vaxevria voor 60-plussers, andere vaccins voor 60-minners

De Gezondheidsraad heeft de minister van VWS geadviseerd om door te gaan met het vaccineren van 60-plussers met het AstraZeneca-vaccin. Voor mensen van 60 jaar en ouder weegt de gezondheidswinst die door vaccinatie van AstraZeneca te behalen is op tegen het risico van de bijwerking. Dat schrijft de Gezondheidsraad in de onderbouwing bij het spoedadvies. De raad adviseert om voor mensen onder de 60 jaar een van de andere vaccins te gebruiken. Bij deze groep is het risico op ernstige ziekte en sterfte door COVID-19 aanzienlijk kleiner, waardoor het risico op de bijwerking zwaarder weegt.

Naar het advies

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen