Corona-dashboard ’s Heeren Loo: altijd inzicht in wat wél kan

Array

Handig overzicht versoepelingen ’s Heeren Loo

’s Heeren Loo komt met iets nieuws: het dashboard coronamaatregelen. Hiermee laat de organisatie op een vernieuwende manier zien wat er mogelijk is tijdens de fase van versoepelingen waarin we ons bevinden.


De maatregelen bij ’s Heeren Loo worden in lijn met de overheidsmaatregelen stap voor stap afgebouwd.Bestuurder Ageeth Ouwehand: ‘Op het dashboard vinden verwanten, cliënten, medewerkers en vrijwilligers gemakkelijk en snel het juiste onderwerp en wat er dan wel of niet kan. Zo weet bijvoorbeeld de familie van een bewoner altijd wat de actuele mogelijkheden en maatregelen rond bezoek zijn.’


Het dashboard, zegt Ageeth Ouwehand, past binnen de visie van ’s Heeren Loo om ‘zo transparant mogelijk te zijn over wat er binnen de organisatie gebeurt. Dat vinden wij belangrijk.’


Actueel

De beperkende coronamaatregelen worden versoepeld aan de hand van actuele stand van zaken in een regio én op basis van wat de grootste gehandicaptenorganisatie de besmettingsdriehoek noemt.

 
Ouwehand: ‘Met deze driehoek kijken we naar de verhouding tussen het infectierisico, het psychosociaal welzijn en de uitvoerbaarheid van de maatregelen. Naast de algemene maatregelen kan ook nog steeds een individuele afweging gemaakt worden in samenspraak met de betrokkenen. En een besmetting kan ook nog op lokaal niveau tot aanpassingen van de maatregelen leiden.’


Landelijke basisregels

Tot nu toe was een overzicht van de coronamaatregelen binnen ’s Heeren Loo te vinden in het ‘schema risiconiveaus’. Het dashboard coronamaatregelen vervangt dit schema. Uiteraard blijven de landelijke basisregels van kracht.

Bron: ’s Heeren Loo 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen