‘Voorlichting vaccinaties biedt te weinig mogelijkheden voor dialoog’

Ministerie wil extra voorlichting om vaccintwijfelaars te overtuigen | ANP

De voorlichting over vaccinaties is te individueel gericht. Er is te weinig informatie om in een gezin of groep een dialoog aan te gaan.

Allerlei vragen op de rijksoverheid site zijn individueel: wat moet ik weten, wat moet ik doen als, wat moet ik meenemen, waarom is 1 prik voldoende, etcetera.

Dialoogverlegen

Mensen zijn dialoogverlegen, voelen zich handelingsonbekwaam om dialoog aan te gaan. Ik mis vragen als: ‘Wat kan ik doen als iemand informatie in twijfel trekt?’ en ‘Wat kan ik doen als officiële informatie en wat ik hoor tegenstrijdig is?’. Dat is een hiaat in de communicatie.

Dit is een expertquote van Peter van den Besselaar van Bex*communicatie, in het kader van ANP Expert Support. Peter van den Besselaar is partner bij Bex*communicatie.

Bron: ANP Expert Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen