OMT twijfelt aan effectiviteit Janssen-vaccin

Het Outbreak Management Team (OMT) twijfelt de effectiviteit van het Janssen-vaccin. Eén prik zou voldoende zijn om na veertien dagen voldoende beschermt te zijn tegen het coronavirus. Maar inmiddels is de deltavariant flink opgerukt in Nederland. Vooral jongeren melden zich voor deze vaccinatie, omdat ze dan sneller naar een evenement kunnen of uit kunnen gaan.

Sinds de versoepeling eind juni mochten mensen meteen na het prikken naar binnen, terwijl bekend was dat een vaccin niet meteen werkt. Demissionair minister van VWS, de Jonge, vond de voordelen opwegen tegen de nadelen, maar nadat er enkele corona-uitbraken waren, wijzigde hij dat beleid recent. Jongeren moeten nu toch eerst twee weken wachten na vaccinatie voordat ze kunnen een groen vinkje krijgen in de coronacheck-app.

Op 8 juli kwam het Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar om te adviseren over de COVID-19-uitbraak. Het OMT sprak onder andere over: 

  • de actuele epidemiologische situatie en toename van meldingen,
  • het reproductiegetal, effecten van maatregelen en prognoses ziekenhuizen en IC intensive care,
  • De diverse virusvarianten,
  • adviezen over eventueel te nemen maatregelen.

Het advies van het OMT staat op de website van rijksoverheid.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen