Vivium Naarderheem zet vol in op verduurzaming

Vanaf vandaag neemt Vivium Naarderheem als eerste zorggroep in Nederland de BioDigester 50 in gebruik. Dit innovatieve apparaat zet bioafval zoals groenten, fruit en etensresten om in nieuw groen gas en hoogwaardige plantvoeding. De direct inzetbare energie vormt een duurzaam en gratis alternatief voor aardgas in de bestaande locatie van Naarderheem en zal worden meegenomen naar de toekomstige nieuwbouw.

Vivium Naarderheem is in Nederland voorloper in Geriatrische Revalidatiezorg, revalidatie voor ouderen. Jaarlijks revalideren er ongeveer 800 mensen na een orthopedische ingreep, een beroerte of andere klachten. Ook biedt Naarderheem behandel intensieve zorg zoals bij cliënten met dementie of Parkinson. Er is veel aandacht voor een gezonde leefomgeving. ‘Dit initiatief past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen en de verantwoordelijkheid die wij voelen om ons steentje bij te dragen aan inclusief werkgeverschap. Zeker als we deze twee belangrijke zaken kunnen combineren met een product dat daarnaast nog zoveel meer mogelijkheden heeft.’ Aldus Maureen Staal, Locatiemanager bij Vivium Naarderheem. Momenteel wordt onderzocht of de dagelijkse werkzaamheden met betrekking tot de BioDigester straks uitgevoerd kunnen worden door een Wajong-medewerker. ‘Naarderheem biedt volop kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zich nuttig willen maken. Bijvoorbeeld als medewerker cliëntvervoer, administratieve ondersteuning bij de behandelvakgroep of in de keuken.’

Bijlage (foto): Marc Sijms, één van de koks van Naarderheem, neemt de BioDigester 50 in gebruik.

Vivium Zorggroep helpt mensen om hun eigen leven te blijven leiden, in elke levensfase. Zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk. Ook nemen we partners en familie zorg uit handen. Wij geloven in de kracht van mensen. Onze klanten en hun naasten weten zélf het beste welke ondersteuning ze nodig hebben. Wij luisteren en bieden een oplossing die past. Of het nu gaat om zelfstandig wonen, revalidatie, goede zorg, een passende woonsituatie of plezierig leven: Vivium helpt mensen verder.
Vivium Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen