Frits Spits en SVNL maken radioprogramma’s over slapeloosheid

Tijdens de week van de slapeloosheid delen slaapdeskundigen van de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) kennis en tips over slapeloosheid. Zij doen dit in het nachtprogramma ‘De Slapelozen’ van Frits Spits bij KRO-NCRV op NPO Radio 1. Hij biedt een week lang een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen of willen vatten, gesterkt door slaapdeskundigen, gedragstherapeuten en psychologen.

De SVNL is het aanspreekpunt voor professionals in de klinische slaapgeneeskunde. De vereniging ondersteunt hen bij alle vragen rondom slaap ter bevordering van de gezondheid. Tijdens de week van de slapeloosheid is SVNL dan ook van de partij om haar leden en externe belangstellenden te ondersteunen met kennis en tips. In het nachtelijke radioprogramma ‘De Slapelozen’ bij KRO-NCRV op NPO Radio 1 ondervraagt presentator Frits Spits enkele slaapprofessionals van de SVNL.

Slapeloosheid op NPO Radio 1

In de nacht van 9 op 10 augustus was de aftrap van het nachtprogramma op NPO Radio 1 met als thema ‘liefde’. SVNL-deskundige Sigrid Pillen is somnoloog en gespecialiseerd in slaapstoornissen bij kinderen. Zij is geïnterviewd door Frits Spits. Ook vertelden drie moeders over hun ervaringen met onderbroken nachten door zorg en nachtmerries. Cees de Beer, nachtburgemeester van Nijmegen en ‘spoken word’ artiest, en Nederlandstalige muziek luisterden de uitzending op.

Het programma De Slapelozen is terug te luisteren via: De slapelozen | NPO Radio 1

Uitzending 10 op 11 augustus

In de nacht van 10 op 11 augustus draait de uitzending om 02.00 uur om ‘troost’. Dan zal SVNL-deskundige Ingrid Verbeek vragen beantwoorden. Zij is slaaptherapeut bij het Centrum voor slaapgeneeskunde Kempenhaeghe. Verder is er in deze nacht aandacht voor ervaringsverhalen en geeft Bregje Hofstede, schrijfster van roman ‘Slaap vatten’ haar eigen kijk op slapeloosheid.

Uitzendingen op televisie

De uitzendingen zijn ook te zien vanaf maandag 29 november om 22.30 uur op NPO 2.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Maandag 6 april: De Monitor over spoedzorg in de coronacrisis

Coronavirus Op TV - 04 april , 2020 - 22:02