Zorgverleners halen bijna € 12.000 op voor versneld onderzoek naar alvleesklierkanker

Afgelopen zondag 10 oktober vond in de provincie Utrecht de RAKU run plaats. Een bijzonder evenement waarmee 24 zorgverleners uit verschillende ziekenhuizen aandacht vragen en zoveel mogelijk geld willen ophalen voor versneld onderzoek naar een van de dodelijkste vormen van kanker; alvleesklierkanker. De zorgverleners legden hardlopend of fietsend verschillende afstanden af tussen de RAKU-ziekenhuizen. RAKU staat voor een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Samen haalden ze het prachtige bedrag op van bijna €12.000.

Het geld gaat naar het Deltaplan Alvleesklierkanker, een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting die als doel hebben om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten met de diagnose alvleesklierkanker.

RAKU


Het RAKU is een unieke samenwerking van 7 verschillende ziekenhuizen in de omgeving Utrecht. Deze samenwerking heeft als doel ‘zorg dichtbij huis als het kan, verder weg als het moet’. In deze nieuwe samenwerking zijn regionale teams gevormd van specialisten uit de drie ziekenhuizen, die gezamenlijk zorgen voor alle patiënten met een bepaalde tumorsoort. De operaties per tumorsoort worden door regionale operatieteams in één van de ziekenhuizen uitgevoerd. RAKU maakt onderdeel uit van ONCOMID, het oncologienetwerk van Midden- Nederland. Binnen RAKU vallen de volgende ziekenhuizen: UMC Utrecht, Diakonessenhuis, Meander MC, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Rivierenland Ziekenhuis, Buitenpoli Rivierenland en het St. Antonius Ziekenhuis. 

Bron: MLDS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen