Ad Melkert en Ernst Kuipers komen spreken

Congres Ziekenhuis netwerkzorg in de regio; what’s in it for me?

Gelet op het belang van het onderwerp samenwerking tussen ziekenhuizen spreekt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Ad Melkert, op het congres te Ede op 10 november hierover.  De NVZ voorzitter was de afgelopen anderhalf jaar nauw betrokken bij nieuwe vormen van samenwerking, die meestal inhoudelijk beginnen en later bestuurlijk vorm krijgen. En waarom ook niet, als samenwerking leidt tot meer preventie, behoud van toegang tot zorg, hogere kwaliteit of tot beter betaalbare zorg? Toch zit er een adder onder het gras. Want hoe verhoudt samenwerking zich tot markwerking? En hoe verhoudt deze toenemende samenwerking tussen ziekenhuizen zich tot voorstellen van politieke partijen die regionale samenwerking in eerste instantie willen starten met nieuwe wetgeving? Alle reden om NVZ-voorzitter Ad Melkert uit te nodigen om zijn visie op deze samenwerking te geven. 

Vanuit de kring van de UMC’s  doet Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC  hetzelfde. Hij geeft via een video-boodschap commentaar op een aantal lange termijndoelen uit wetenschappelijke kring over samenwerking tussen ziekenhuizen. Een daarvan is bijvoorbeeld het wel of niet samenvoegen van Veiligheidsregio’s en acute-zorgregio’s. Een ander lange-termijndoel is het al dan niet het bevorderen van de samenwerking tussen de UMC’s en andere ziekenhuizen. 

Op het congres treden negen plenaire sprekers op, waarvan Melkert en Kuipers er twee zijn.  Daarnaast zijn er acht sprekers met voordrachten in parallelsessies over voorbeelden van samenwerking. De titel van het congres is: Ziekenhuis netwerkzorg in de regio: what’s in it for me?  Meer informatie tref je hier aan. Kom naar dit congres, herijk je kennis, denk mee en deel ervaringen met samenwerking met collega’s.

Bekijk hier de boodschap van de dagvoorzitter Mark-Erik Nota.

Bron: De Guus Schrijvers Academie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen