Kansplus ondersteunt in het vinden van de juiste zorg en ondersteuning

Array

Voor ouders en zorgverleners van een kind met een beperking is het niet eenvoudig om de juiste zorg en ondersteuning aan te vragen en te krijgen. Het gevoel om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, herkent bijna iedereen. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden dan wordt gedacht. KansPlus organiseert daarom digitale bijeenkomsten voor ouders en zorgverleners, zodat zij beter de weg kunnen vinden en de goede zorg en ondersteuning krijgen waar het kind behoefte aan heeft. Dit meldt Volwaardig leven. 

Wanneer kan ik gebruikmaken van de Wet langdurige Zorg (Wlz) en wanneer niet? Hoe werkt een persoongebonden budget (pgb)? Hoe werkt zorg in natura? Of een combinatie hiervan? Kan ik als familielid voor mijn kind zorgen, als ik minder ga werken? Het zijn dit soort vragen die ouders en zorgverleners hebben bij het zoeken naar de juist zorg en ondersteuning. 

Digitale bijeenkomsten

Om ouders en zorgverleners te helpen in het vinden van de juiste zorg en ondersteuning voor hun kind, organiseert KansPlus (cliëntenorganisatie) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid digitale ontmoetingen over de zorgwetten. De sessies worden gegeven door goed opgeleide medewerkers (onafhankelijke cliëntondersteuner/ mantelzorgmakelaar). Zij hebben veel ervaring met het aanvragen van indicaties en weten veel van de zorgwetten, pgb’s en andere relevante zaken op dit terrein.

Praktische informatie

De bijeenkomsten zijn gratis én online. Er zijn bijeenkomsten gepland op verschillende dagen en verschillende tijdstippen. De ervaring leert dat het prettig is om in een klein gezelschap te zijn, daarom bestaan de groepen uit minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. Voorafgaand ontvangen deelnemers meer informatie over het thema van de bijeenkomst. Aanmelden voor een digitale bijeenkomst kan via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/zorgwetten2021.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen