Gender Clinic breidt aanbod uit met endocriene zorg

Gender Clinic biedt transgenderzorg in een netwerk van partners zoals Amsterdam UMC (locatie VUmc) en Gender Team Zuid Nederland. Behalve voor chirurgische ingrepen kunnen transgender personen hier nu ook terecht voor endocriene zorg.

Sinds 2019 kunnen transgender personen bij Gender Clinic terecht voor chirurgische ingrepen. In juni 2021 ontving de in Bosch en Duin (Zeist) gelegen kliniek haar eerste cliënten voor endocriene zorg. Zij kunnen hier de hormoonbehandeling starten en vervolgen tijdens de chirurgische fase en/of na afronding daarvan.

 

Goede zorg, kortere wachttijden met endocriene zorg


Gender Clinic is gestart met twee endocrinologen: dr. Elfi Conemans en dr. Renate van Genugten. Beide artsen hebben ruime ervaring in de behandeling van transgender personen. ‘De netwerkgedachte van Gender Clinic spreekt mij erg aan’, zegt Conemans. ‘Door goede afspraken met onze partners kunnen wij kwalitatief goede zorg bieden met relatief korte wachttijden. Zo dragen wij bij aan het verbeteren van de toegankelijkheid van zorg voor transgender personen.’ Van Genugten sluit zich daarbij aan: ‘Ik vind het fijn dat ik via deze weg een bijdrage kan leveren aan het vergroten van het zorgaanbod voor deze groep.’Aanmelden via samenwerkingspartners


Gender Clinic biedt transgenderzorg in een netwerk met Amsterdam UMC (locatie VUmc), Gender Team Zuid Nederland (Mutsaerstichting en Psychologenpraktijk OOG), Psychologenpraktijk De Vaart, Compass GGZ en Check-in coaching. De samenwerkingspartners kunnen cliënten bij Gender Clinic aanmelden. 

Gender Clinic is een initiatief van Sandstep Healthcare.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen