Manifestatie: Gesloten jeugdzorg moet stoppen 

3 februari 2022 13.00-15.30 de Week van het Vergeten Kind: manifestatie in Den Haag

met onder meer:  

  • Ervaringsdeskundigen gesloten jeugdzorg die hun verhaal doen.  
  • Verschillende politici waaronder Attje Kuiken (PvdA), Daan de Neef (VVD) en Lisa Westerveld (GroenLinks), krijgen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, directeur van Stichting Het Vergeten Kind Margot Ende-van den Broek, bestuurder jeugdzorg FNV Maaike van der Aar en hulpverleners.  
  • Ambassadeurs & Vrienden: Jamai Loman, Natasja Froger, Jörgen Raymann, Juvat Westendorp, Babette van Veen, Wendy van Dijk, Glen Faria en TikTok-creator Rosalie Jansen. 

Stichting Het Vergeten Kind gaat in de Week van Het Vergeten Kind op pad met een wagen die is ingericht als kamer in de gesloten jeugdzorg. De Tour ‘Stop gesloten jeugdzorg’ strijkt op donderdag 3 februari om 13.00 uur neer op het Plein in Den Haag om de landelijke politiek aan te spreken op hun verantwoordelijkheid en breed draagvlak te krijgen voor het aanpassen van de wet waardoor er geen gesloten machtigingen meer door de rechter kunnen worden afgegeven. De genodigde politici worden uitgenodigd in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen, Margot Ende-van den Broek (directeur van Stichting Het Vergeten Kind) en meestrijdende ambassadeurs, vrienden en hulpverleners. Na een bezoek aan de gesloten jeugdzorg-kamer krijgen ze het manifest overhandigd met alternatieven die kinderen wel helpen. Ter afsluiting van de manifestatie verzorgen Glen Faria en Jamai Loman een optreden. 

Het manifest als handreiking  

Het Vergeten Kind heeft in een manifest geschetst wat er nodig is om gesloten jeugdzorg te stoppen. Naast een wettelijk verbod pleit Het Vergeten Kind voor meer stabiele kleinschalige woonplekken, therapie zonder wachtlijst en betere zorg voor hulpverleners, waardoor zij met ruimere bemensing en gerichte training beter kunnen zorgen voor kinderen met complexe problemen.

Aanmelden 


We willen je van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij de manifestatie op het Plein in Den Haag. Daarnaast is het ook mogelijk om sprekers vooraf of achteraf te interviewen. Voor het aanmelden en opvragen van het volledige programma kun je terecht bij: Inge Baars: [email protected]/ 06 21 86 51 37 Soufiane Chokarni: [email protected] / 06 29 19 75 88.  

Programma manifestatie 

  • 13.00 – 13.15 uur Symbolische opening met ervaringsdeskundigen en ambassadeurs.
  • 13.00 – 15.30 uur Politici en andere genodigden komen verspreid over de middag langs.
  • 15.00 – 15.30 uur Optreden Jamai Loman en Glen Faria.  
  • 15.30 uur Einde manifestatie.  

Over Het Vergeten Kind 

 
Het Vergeten Kind geeft support aan en komt op voor de duizenden kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel van de stichting is dat deze kinderen er niet alleen voor staan, zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Om dit te bereiken organiseert Het Vergeten Kind impactvolle kinderprogramma’s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen in Nederland. 

Bron: Het Vergeten Kind

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen