Diena Halbertsma per 1 maart nieuwe directeur Diabetes Fonds

Diena Halbertsma wordt per 1 maart de nieuwe algemeen directeur van het Diabetes Fonds. Halbertsma heeft veel ervaring bij gezondheidsfondsen. Ze is ruim zestien jaar verbonden geweest aan Longfonds, waar ze sinds 2018 met Michael Rutgers de directie vormde. Halbertsma wil met het Diabetes Fonds zich sterk maken om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren, de ziekte te voorkomen en in de toekomst te genezen. Door intensief samen te werken met onder meer partners, zorgverzekeraars en de politiek wil Halbertsma samen bouwen aan een gezonder Nederland met als doel: een toekomst waarin generatie na generatie diabetesvrij kan leven.


Halbertsma hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen tegen het Diabetes Fonds. “De missie van Longfonds is nog steeds relevant, maar het werd na zoveel jaren tijd voor een mooie, nieuwe uitdaging. Toen het Diabetes Fonds op mijn pad kwam, was ik onmiddellijk enthousiast. Van nabij ken ik de impact van diabetes op het dagelijkse leven. Binnen mijn familie- en vriendenkring zijn er enkele mensen met diabetes type 1. De missie van het Diabetes Fonds – iedereen vrij van diabetes – spreekt me daarom zeer aan en ik zie er naar uit om daar samen met het team een flinke bijdrage aan te leveren.”


Iedereen vrij van diabetes

Volgens Halbertsma liggen er grote uitdagingen voor het Diabetes Fonds. “Ik maak me oprecht zorgen over de negatieve effecten van ongezonde, vaak veel suikerhoudende voeding en dranken en de stijging van het aantal mensen met overgewicht. Een ongezonde leefstijl kan leiden tot obesitas en diabetes type 2. Het aantal mensen met diabetes in Nederland gaat de komende jaren stijgen tot bijna 1,5 miljoen. Dat moet stoppen. Daar ga ik me met het Diabetes Fonds-team en onze partners voor de volle honderd procent voor inzetten.”Marc van Gelder, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds over de komst van Diena Halbertsma: “We waren als Raad van Toezicht ook snel enthousiast over Diena. We hebben veel vertrouwen dat zij met haar achtergrond en ervaring in het maatschappelijke veld een mooie bijdrage gaat leveren in het verwezenlijken van de missie van het Diabetes Fonds.” 


Dank

Het Diabetes Fonds verwelkomt Diena Halbertsma en neemt daarnaast met dank afscheid van Etelka Ubbens die per 1 januari dit jaar is gestopt als algemeen directeur. Tot de start van Halbertsma op 1 maart neemt adjunct-directeur Rens Vandeberg de honneurs waar. Ubbens heeft een persoonlijke afweging gemaakt en wil zich gaan richten op een ander type werk met toezichthoudende en adviserende functies. En met meer tijd voor andere dingen in het leven. Van Gelder: “We betreuren het vertrek van Etelka. Ik wil haar bedanken voor haar zeer waardevolle bijdrage aan de organisatie. Etelka heeft gedreven leidinggegeven aan belangrijke veranderingen op het gebied van samenwerking, professionalisering en digitale transformatie.”

Diena Halbertsma is per 1 maart de nieuwe algemeen directeur van Diabetes Fonds. “Het aantal mensen met diabetes in Nederland zal de komende jaren stijgen tot bijna 1,5 miljoen in 2040. Dat moet stoppen. Daar zet ik me met het Diabetes Fonds-team en onze partners graag voor in.” Bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken.

Bron: het Diabetes Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen