Zorg is zelf aan zet om opleving van coronavirus en toename zorgvraag te kunnen opvangen

De zorg is aan zet om zich voor te bereiden op een opleving van covid-19 in de winter 21-22. We herdenken de tweede verjaardag van de pandemie. Twee jaar waarin de continuiteit en beschikbaarheid van zorg werd ondersteund door beperkende maatregelen in de maatschappij. Vanaf nu zal zich dat niet meer herhalen.

De zorg zal zich zelf moeten wapenen om opleving van het virus en toename van zorgvraag te kunnen opvangen. De zorg gaat de maatschappij ondersteunen. Hiervoor moeten er nieuwe zorgconcepten worden uitgewerkt; zorg naar huis verplaatst worden, meer samenwerking in de regio en in de keten worden gezocht.

Personeel zal anders geschoold en ingezet moeten worden. Regionale pandemie units, flexibele IC’s; zuurstof thuis, thuismonitoring zijn een paar voorbeelden. Het wordt een drukke zomer voor de zorg om dit te realiseren.

Jan den Boon, Voorzitter Raad van Bestuur, Medisch Spectrum Twente

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen