FNV start petitie voor long covidfonds zorgmedewerkers

FNV zorg & Welzijn iw een petitie gestart voor een long covidfonds voor zorgprofessionals. Sinds de FNV eind december een meldpunt opende, hebben inmiddels ruim 4.400 zorgmedewerkers met langdurige klachten na een coronabesmetting, zich gemeld. Ongeveer duizend medewerkers zijn besmet geraakt tijdens de eerste coronagolf en dreigen binnen nu en twee maanden hun baan te verliezen, omdat ze dan langer dan twee jaar ziek zijn. Daarnaast hebben veel zorgverleners hoge kosten moeten maken voor hun herstel, terwijl zij vanaf het tweede ziektejaar ook minimaal 30% terugvallen in inkomsten. 

De FNV roept via de petitie de overheid op om haar verantwoordelijkheid te nemen en de zorgprofessionals op een rechtvaardige manier tegemoet te komen. Want de overheid is nalatig geweest, onder meer door, zeker in het begin van de pandemie, onvoldoende persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers te verstrekken. Toenmalig minister Van Ark had een financiële tegemoetkoming al toegezegd, maar het kabinet komt nog steeds niet over de brug.

Iedereen die deze zorgmedewerkers een warm hart toedraagt, kan de petitie steunen via www.fnv.nl/longcovidfonds.   

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen