Sloop hoogste punt van het Röpcke Zweers ziekenhuis van start.

Op woensdag 20 april is het hoogste punt bereikt bij de ontmanteling van het Röpcke Zweers Ziekenhuis. Het voormalige ziekenhuis verdwijnt binnen enkele weken definitief uit het gezichtsveld. In de afgelopen periode is de sloop van de omliggende gebouwen afgerond.

Gewapend met bouwhelmen en veiligheidslaarzen vertrokken bouwmanager Jan Willem Klein Poelhuis, projectmanager Martin Scharphof, manager Facilitair, Vastgoed en Techniek Ruud Rusken, coördinator techniek Henk Lambers en kinderarts Jaco van den Hoek naar de bouwplaats om de kraan met knipschaar in actie te laten komen. Dit alles onder begeleiding van de projectmanager Akim Weenink en uitvoerder Roy Oosterholt van Dusseldorp Infra, Sloop en Milieu.

Hoogste punt

Kinderarts Jaco van den Hoek had de eer om in de kraan plaats te nemen en de eerste happen uit de hoogbouw te nemen. Met duidelijke instructies van de kraanmachinist, werd de bovenste hoek snel weggeknipt. Een leuke taak, beaamt Jaco, en “dit is een keer wat anders dan een infuus prikken bij een baby!” Na deze vliegende start werden de werkzaamheden weer overgenomen door de ervaren medewerkers van Dusseldorp. Zij zullen in de aankomende weken hard aan de slag gaan om het oude ziekenhuis met de grond gelijk te maken.

Het ziekenhuis zal niet helemaal verdwijnen. Het puin zal namelijk worden vermalen om als ondergrond te dienen voor de nieuwe parkeerplaats voor medewerkers, die op de locatie van de oudbouw gerealiseerd zal worden.

Röpcke Zweers Ziekenhuis

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis werd in 1965 ontworpen door de in Schiedam geboren Jan Piet Kloos (1905-2001), een van de specialisten op gebied van de naoorlogse ziekenhuisbouw in ons land. Het in 1969 geopende ziekenhuis voldeed na een halve eeuw niet meer aan de eisen van de tijd. Het ziekenhuis is in september 2021 verhuisd naar het Saxenburgh Medisch Centrum.

Bron: SXB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen