Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker: Goede voorlichting kan dit helpen voorkomen

Lezing huidkanker in het Vechtgenotenhuis op donderdag 19 mei

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker, per jaar treft het 45.000 Nederlanders. Huidkanker is goed te voorkomen. Daarom biedt Saxenburgh, in samenwerking met het Vechtgenotenhuis, inwoners de kans om zich te laten informeren op donderdag 19 mei.

Doordat we allemaal steeds ouder worden en meer zonnige vakantiebestemmingen bezoeken, of door werk of hobby veel in de zon zijn, staan we langer blootgesteld aan de schadelijke Uv-stralen. Mede daardoor neemt het aantal mensen in Nederland met kanker in de huid ieder jaar toe. Tussen 2001 en 2011 verdubbelde het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose huidkanker kreeg.

Met de zomer en zon in aantocht biedt Saxenburgh als medisch en zorgnetwerk in de regio Hardenberg, Ommen en Coevorden inwoners voorlichting om huidkanker te voorkomen. Op donderdag 19 mei zal dermatoloog Lisette de Ruiter een lezing geven in het Vechtgenotenhuis. Zij zal de aanwezigen informeren over de soorten huidkanker, risicofactoren, behandelmogelijkheden én vertellen wat men nu al kan doen om huidkanker te voorkomen.

Donderdag 19 mei
Voorlichting door dermatoloog dr. Lisette de Ruiter
19 mei 2022 19.30-20.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
in het Vechtgenotenhuis, Ommen Beerzerweg 5d Ommen.

Bron: Saxenburgh

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen