Ernst, Bobbie en de rest nieuwe ambassadeurs voor de Zonnetjesweek van het Huidfonds

Het voelt als ‘leuk’ maar is noodzakelijk: de Zonnetjesweek. Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. In de laatste drie decennia is het aantal verdrie- tot verviervoudigd en er is een stijgende trend. Meer dan de helft van de nieuwe kankergevallen betreft huidkanker. En dat terwijl het vaak te voorkomen is!

De Zonnetjesweek is een week vol leuke activiteiten, die kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders op een positieve manier betrekken bij zonbescherming. Het gaat over het weren van de zon (schaduwplekken), het kleden tegen de zon (UV-bescherming) en het smeren met zonnebrandcrème. Het is een serieuze boodschap, verpakt in leuke liedjes, kleurplaten en kindvriendelijke activiteiten.

Nieuwe ambassadeurs: Ernst, Bobbie en de rest.

Mateloos populair onder jonge kinderen, betrokken en enthousiast, en dus zijn Ernst en Bobbie de ideale ambassadeurs voor de huidkankerpreventie-boodschap van het Huidfonds. Ze zullen zich op allerlei manieren gaan inzetten, maar zeker is dat er kaartjes voor hun theatershow worden weggegeven.

Marijne Landman, directeur Huidfonds:

Het enthousiasme over de Zonnetjesweek is groot, maar we willen graag nog veel meer kinderopvanglocaties laten deelnemen. De boodschap is zo enorm belangrijk! We kunnen met elkaar voorkomen dat de kinderen van nu later huidkanker krijgen. Sterker nog, dat is niet eens zo moeilijk. Maar om mensen hier bewust van te maken, dat is de uitdaging!”

De Zonnetjesweek vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni. Kinderopvanglocaties kunnen zich aanmelden via www.zonnetjesweek.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen