Philadelphia lanceert methodiek om onderwerpen als online gokverslaving en grensoverschrijdend gedrag aan te gaan

 

Bij Philadelphia Zorg vinden we het belangrijk dat de mensen die we ondersteunen zichzelf kunnen zijn. Dat ze hun eigen keuzes maken, hun talenten ontwikkelen, grip hebben op hun welzijn en met trots meedoen in de maatschappij. Met Leerbaar & Weerbaar ondersteunen we ze hierbij. Deze methodiek is nu voor iedereen toegankelijk.

Binnen Philadelphia gebruiken begeleiders Leerbaar & Weerbaar al zo’n 25 jaar. De afgelopen tijd is de methodiek doorontwikkeld en sinds kort kun je die vinden op Philadelphia.nl. Beschikbaar voor iedereen die interesse heeft. Na aanmelding krijgen begeleiders van andere zorgorganisaties en verwanten ook toegang. Aanmelden is kosteloos.

Een gewoon leven, een eigen leven


Leerbaar & Weerbaar is ontstaan vanuit de vragen die er zijn rondom weerbaarheid, relaties, intimiteit en seksualiteit (RIS) bij de cliënten van Philadelphia. Het is een gelaagde methodiek die thema’s en emoties behandelt die voor iedereen herkenbaar zijn. Zo zijn er materialen en werkvormen te vinden om de onderwerpen online gokverslaving en grensoverschrijdend gedrag (preventief) te bespreken. Ook voor de thema’s zeggenschap en pesten is een grote variatie aan werkvormen beschikbaar. Doel is om mensen met een verstandelijke beperking stevigheid te geven in een steeds complexer wordende wereld. Wij gunnen ze een eigen leven, net als iedereen. Een leven waarin ze zelf beslissingen nemen. Komen ze er niet uit, dan staan wij klaar. Maar wie het zelf kan, mag het ook zelf doen. Als iemand zelf beslissingen kan maken, waarom zouden wij dat dan doen?

Webinars


De trainers van Leerbaar & Weerbaar organiseren met regelmaat webinars over de thema’s binnen de methodiek. De eerstvolgende is op 17 mei en specifiek voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Het thema is  ‘Opkomen voor jezelf, hoe help je je kind daarbij’.

Op 18 mei is er een webinar voor zorgprofessionals over de methode Leerbaar & Weerbaar. De trainers lichten de mogelijkheden toe?  door middel van de online beschikbare materialen: informatie, werkbladen, praatplaten, spelvormen, muziek en video.

Bron: Philadelphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen