Ziekenhuis Rivierenland opent spatadercentrum voor behandeling spataderen

Array

Op 2 mei opent Ziekenhuis Rivierenland een spatadercentrum. In nauwe samenwerking tussen de vakgroepen Dermatologie en Vaatchirurgie wordt mensen die last hebben van spataderen één plek geboden voor onderzoek en behandeling. Doorverwijzing naar het spatadercentrum vindt altijd plaats via de huisarts.



Voor elke klacht een passende behandeling


Spataderen zijn uitgezette en kronkelige aderen waarin het bloed niet meer optimaal stroomt. Dit kan huidafwijkingen en pijnklachten geven, vochtophopingen in de benen en zelfs wonden. Soms blijft het bij ontsierende blauwe aderen op de benen. Voor behandeling van al deze klachten zijn mensen welkom in ons spatadercentrum. Spataderen kunnen globaal op twee manieren behandeld worden. De ader kan worden gedicht. Dit kan door het inspuiten van de ader of door het dichtschroeien van de ader via laser. Of de ader wordt chirurgisch verwijderd.


Samenwerking expertises voor beste resultaat

Afhankelijk van hun klachten werden patiënten eerder door of een dermatoloog of een chirurg behandeld. In ons spatadercentrum vindt de behandeling in samenwerking tussen beide expertises plaats. Daarmee bieden we een totaalpalet aan spataderzorg. Zo worden én de expertise van de huid én de kennis van de aderen daaronder gecombineerd met als doel: een completere behandeling, minder kans op klachten en mooiere benen.

Ook terecht voor onverzekerde zorg

Na doorverwijzing van de huisarts vindt de intake in ons spatadercentrum plaats. Daar wordt bepaald welke behandeling past bij de klachten. De verzekeraar van de patiënt bepaalt of de behandeling geheel, deels of niet wordt vergoed. Wordt de behandeling (deels) niet vergoed, dan kan de patiënt nog besluiten de behandeling tegen betaling door ons uit te laten voeren. Kijk voor meer informatie daarover op Ziekenhuis Rivierenland – kosten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen