Preventieve maatregelen tegen apenpokkenbesmetting

Array

Er zijn een aantal maatregelen die genomen kunnen worden om infectie met het apenpokkenvirus (monkeypoxvirus) te voorkomen:

Vermijd contact met dieren die het virus kunnen bevatten (inclusief dieren die ziek zijn of die dood zijn gevonden in gebieden waar apenpokken voorkomen). Vermijd contact met materialen, zoals beddengoed, dat in contact is geweest met een ziek dier. Isoleer geïnfecteerde patiënten van anderen die een risico lopen op infectie. Pas goede handhygiëne toe na contact met besmette dieren of mensen. Bijvoorbeeld uw handen wassen met water en zeep of een handdesinfecterend middel op alcoholbasis gebruiken. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) bij de zorg voor patiënten.

Quarantaine-opties apenpokken

De volgende maatregelen moeten in de thuissituatie worden overwogen en voor zover mogelijk worden toegepast.

Isolatie van apenpokken patiënt

Personen met uitgebreide laesies die niet gemakkelijk kunnen worden bedekt (met uitzondering van laesies in het gezicht), drainerende/nattende laesies of ademhalingssymptomen (bijv. Hoesten, keelpijn, loopneus) moeten indien mogelijk worden geïsoleerd in een kamer of ruimte die gescheiden is van andere gezinsleden.

Personen met apenpokken mogen het huis niet verlaten, behalve als dat nodig is voor medische behandeling. Ze moeten, indien mogelijk, ook contact met wilde of gedomesticeerde zoogdieren vermijden.

Niet-blootgestelde personen die geen essentiële behoefte hebben om thuis te zijn, mogen niet op bezoek komen. Huishoudens die niet ziek zijn, moeten het contact met de persoon met apenpokken beperken.

Huisdieren moeten worden uitgesloten van de omgeving van de zieke persoon.

Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Personen met apenpokken moeten een chirurgisch masker dragen, vooral degenen die luchtwegsymptomen hebben (bijv. Hoesten, kortademigheid, keelpijn). Als dit niet haalbaar is (bijvoorbeeld een kind met apenpokken), moeten andere leden van het huishouden overwegen een chirurgisch masker te dragen in aanwezigheid van de persoon met apenpokken.

Bij direct contact met laesies moeten wegwerphandschoenen worden gedragen en na gebruik worden weggegooid.

Huidlaesies moeten zo goed mogelijk worden afgedekt (bijv. lange mouwen, lange broek) om het risico op contact met anderen te minimaliseren.

Besmet afval (zoals verband en verband) indammen en afvoeren na overleg met staats- of plaatselijke gezondheidsfunctionarissen. Gooi geen afval op stortplaatsen of stortplaatsen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen