IC terugkomdagen voor ex-covid patiënten

Introductie buddyschap voor oncologiepatiënten

De intensive care in Haarlem Zuid organiseert de komende periode 2 terugkomdagen voor patiënten die de afgelopen 2 jaar opgenomen zijn geweest met of door corona.

De terugkomdagen staan gepland op vrijdag 27 mei en vrijdag 3 juni. Wegens het grote aantal patiënten dat verwacht wordt staan op beide dagen staan 2 sessies gepland. Een sessie van 11:00 tot 13:00 uur en een sessie van 13:30 tot 15:30 uur.

Aangrijpende ervaring

Een opname op een intensive care is voor patiënten en hun naasten een aangrijpende ervaring. De opname kan soms nog langdurige gevolgen hebben op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied.

Terugblikken op opname 

Tijdens de terugkomdag blikken medewerkers van de IC en artsen samen met ex-patiënten terug op de opname. Hiervoor is een afwisselend en deels interactief programma samengesteld, waarin diverse aspecten van de opname aan bod komen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding een bezoek aan de intensive care te brengen.

Wilt u meer weten over de IC terugkomdag of wilt u zich aanmelden? Neem dan voor 23 mei contact op met afdeling via [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen