Goede schildklierfunctie moeder essentieel voor ontwikkeling ongeboren kind .

Array

Schildklier Organisatie Nederland (SON) presenteert samen met internist-endocrinoloog dr. Tim Korevaar (Erasmus MC, Rotterdam) een speciaal webinar over schildklierziekten en zwangerschap.

Kennis, controle en behandeling belangrijk


Extra aandacht voor dit thema is hard nodig. Meer dan 300.000 vrouwen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar hebben namelijk een schildklieraandoening (RIVM). Een groot deel daarvan bevindt zich dus in de zogenoemde ‘vruchtbare’ leeftijd. Maar wat velen niet weten is dat een goede schildklierfunctie essentieel is voor de bevruchting, een ongecompliceerde zwangerschap en een goede ontwikkeling van het ongeboren kind. Met de juiste kennis, controle en/of medicatie is dit gelukkig vaak in goede banen te leiden.

Webinar


Dr. Tim Korevaar werkte daarom graag mee aan een voorlichtingswebinar op dit gebied. Hij is namelijk niet alleen arts in het Erasmus MC, maar tevens medevoorzitter van de Amerikaanse richtlijnencommissie schildklierziekten en zwangerschap en coördinator van het Consortium voor Schildklier en Zwangerschap. Hij deelt graag de beschikbare kennis: ‘Het webinar is niet alleen interessant voor schildklierpatiënten, maar zeker ook voor zorgverleners. Want vooral in de laatste twintig jaar zijn er op dit gebied grote stappen gemaakt.’

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de rol van schildklierhormoon bij zwanger worden en zijn;
– de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te traag werkende schildklier;
– de aanpak bij een kinderwens en zwangerschap bij een te snel werkende schildklier;
– de T3/T4-combinatiebehandeling ;
– TPO-antistoffen;
– subklinische hypothyreoïdie.

Geïnteresseerd? U vindt het webinar op het YouTube-kanaal van SON

Meer informatie: www.schildklier.nl.

Over de schildklier


De schildklier is een klein orgaantje in de hals, dat belangrijk is voor het functioneren van vele processen in het menselijk lichaam. Als die klier ontregeld is, kunnen mensen allerlei klachten krijgen. Zij kunnen alleen een normaal leven leiden als ze zo goed mogelijk zijn ingesteld op hun medicijnen. Toch blijft een deel van hen verschillende klachten houden, die van invloed kunnen zijn op hun dagelijks leven en welbevinden.

Bron: SON

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen