Gratis zonnebrand voor patiënten en bezoekers Spaarne Gasthuis

Vanaf 1 juli biedt het Spaarne Gasthuis haar patiënten en bezoekers gratis zonnebrand bij de hoofdingangen van het ziekenhuis. Onder het mom van ‘Geniet van de zon, maar vergeet niet te smeren’ wil het Spaarne Gasthuis benadrukken dat het gebruik van zonnebrandcrème een van de beste manieren blijft om je te beschermen tegen zonschade. Hiermee zet het ziekenhuis niet alleen in op behandeling, maar ook op preventie van ziekten.

Marije Kruis (founder Spot The Dot)Dermatoloog in het Spaarne Gasthuis, Göran van Rooijen licht toe: “Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. UV licht is een van de grootste, maar vermijdbare risico’s voor alle vormen van huidkanker. We raden iedereen aan om zijn of haar huid te beschermen tegen UV licht.” De dispensers met zonnebrand worden in ieder geval voor de rest van de zomer aangeboden bij de hoofdingangen van de locaties Haarlem Zuid en Hoofddorp.

Spot je dots


Göran is ook ambassadeur van Spot The Dot, een stichting die zich inzet voor de preventie van huidkanker. Göran: “Wij raden iedereen aan om je huid iedere maand van top tot teen te onderzoeken. Zelfonderzoek is de beste kans om in een vroegtijdig stadium de eerste waarschuwingen van huidkanker te ontdekken. Mensen die iets verdachts zien, kunnen het best contact opnemen met hun huisarts. De huisarts verwijst, als dat nodig is, door naar de dermatoloog.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen