Tweeduizendste bevalling in het Ikazia Ziekenhuis

Op maandag 22 augustus beviel mevrouw Koenraads van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Jayvë viert het Rotterdamse ziekenhuis haar tweeduizendste bevalling van dit jaar. Moeder en zoon werden donderdag verrast met een kinderstoeltje en een knuffel.

Mevrouw Koenraads werkt in Ikazia als doktersassistente op de poli Long. “Omdat ik in dit ziekenhuis werk, leek het mij in eerste instantie prettiger om ergens anders te bevallen. Dat was niet mogelijk en achteraf ben ik daar blij om. We zijn hier namelijk heel erg goed geholpen. De zorgverleners zijn ontzettend lief.“

De bevalling verliep zonder problemen, maar net toen moeder en kind op het punt stonden om naar huis te gaan, zag Jayvë er niet goed uit. Waarschijnlijk had hij een infectie. “Het was heel erg schrikken toen bleek dat Jayvë ziek was. De afgelopen dagen lag hij in een couveuse aan allerlei snoertjes en had hij een kapje op voor zuurstof. Dat was moeilijk om te zien. Lichamelijk gaat het goed met mij maar ik moet dit nog wel verwerken. De zorgverleners hebben mij er echt doorheen gesleept de afgelopen dagen. Inmiddels gaat het gelukkig heel goed met Jayvë en met mij gaat het ook steeds beter. De komende dagen wordt hij nog in de gaten gehouden en daarna hopen we alsnog snel naar huis te mogen.”

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.

Bron: Ikazia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen