Blik op de toekomst tijdens het Nationale Oogcongres 2022

Array

Als we niets doen loopt de zorg over een aantal jaar helemaal vast, stelt Zorginstituut Nederland. Zo ver is het gelukkig nog niet. Volgens de Oogvereniging kunnen we zelf helpen om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen. Hoe dat kan is te horen tijdens het Nationale Oogcongres 2022 op zaterdag 5 november.

Sprekers op het Oogcongres zijn onder anderen oogarts Niels Crama (dagvoorzitter), onderzoeksjournalisten Anna Deems en Mattijs Smit (Spot On Stories) en strategisch adviseur Gudule Boland (Pharos). Aan bod komen thema’s als zorg op maat, gezonder leven, groene keuzes en ervaringsdeskundigheid.

Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging: ‘Jouw stem als patiënt, dat is waar we als Oogvereniging voor staan. Laat je goed informeren over wat kan en pak je rol. Met elkaar maken we de toekomst van de oogzorg.’

Praktisch

Het Oogcongres vindt plaats op zaterdag 5 november 2022 in Cursus- en Vergadercentrum Domstad (Utrecht). Het programma is ook online te volgen. Deelname kost € 25,- (live) en € 10,- (online). Leden van de Oogvereniging, MaculaVereniging, Hoornvlies Patiënten Vereniging en Vereniging OOG in OOG krijgen korting. Aanmelden kan via www.oogcongres.nl.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging is het aanspreekpunt voor vragen over ogen, zien en niet (goed) zien. Mensen kunnen er terecht voor informatie die betrouwbaar is. De Oogvereniging staat voor de belangen van mensen met een oogaandoening en brengt hen met elkaar in contact. Kijk op www.oogvereniging.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen