Kinderarts Hein Brackel koninklijk onderscheiden

Hein Brackel is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven reikte de bijbehorende versierselen uit tijdens zijn afscheid in het Catharina Ziekenhuis ter gelegenheid van zijn pensionering.

Hein Brackel is sinds 2001 werkzaam als kinderarts – gespecialiseerd in kinderlongziekten – en opleider in het Catharina Ziekenhuis. Daarvoor was hij werkzaam bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In het Catharina Ziekenhuis heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in de behandeling van kinderen met ernstige luchtwegaandoeningen waaronder kinderen met moeilijk behandelbaar astma en kinderen met cystic fibrosis en spierziekten.

Professionalisering

Brackel zette zich in voor de verdere professionalisering van de medische vervolgopleidingen in de volle breedte van het ziekenhuis en daarbuiten. Sinds 2003 is hij lid en sinds 2016 voorzitter van de Centrale Opleidingscommissie in het Catharina Ziekenhuis. Hij zette zich bovenmatig in voor de opleiding van tientallen artsen tot kinderarts en sommige van hen leidde hij op tot kinderlongarts.

Daarnaast stond hij aan de wieg van de ontwikkeling van het competentiegericht opleiden binnen alle medisch specialistische vervolgopleidingen. Hij initieerde en realiseerde mede het landelijke competentie-assessment en de feedback en follow-up van artsen in opleiding. Daartoe ontwikkelde hij mede het elektronisch portfolio (ePass) en de OOG-beoordeling (oordeel opleidingsgroep). Hij zette zich in voor de individualisering en de integratie van de medische vervolgopleidingen binnen de Nederlandse ziekenhuizen.

Dr. Brackel is nu ruim 3 jaar bestuurder van de Federatie van Medisch Specialisten met de portefeuille opleidingen. Degenen die nauw met Hein Brackel hebben samengewerkt, beschrijven hem als opvallend veelzijdig. Hij heeft een enorme dossierkennis, is talentvol in samenwerken en is resultaatgericht.

Bron: Catharina Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen