Een sok die je steunt bij elke activiteit

Ons hele leven vragen we veel van ons lichaam. Lopen, rennen, fietsen, noem het maar op. Onze benen en voeten hebben het maar zwaar te verduren en naarmate we ouder worden gaan we dat ook steeds meer merken. Zwakke enkels en knieën die niet meer zo makkelijk buigen als ze dat vroeger deden. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen is het belangrijk om de voeten en benen wat extra ondersteuning te geven. Hoe je dit het beste kunt doen? Je leest het in deze blog.

Wat is een compressie sok? 

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het extra ondersteunen tijdens activiteiten. Een van de meest gebruikte hulpmiddelen is de compressie sok. Deze sokken zijn speciaal ontworpen om extra steun te geven tijdens activiteiten. De sok heeft extra ondersteuning bij het onderbeen en ontlast daarmee vanaf de hiel tot aan de knie. Deze sokken zijn gebaseerd op de steunkousen en zijn zeker niet alleen ontworpen voor ouderen. Het is juist aan te raden om de compressie sokken al te gaan dragen vanaf een jongere leeftijd. Zo ontlast je de knieën en enkels tijdens activiteiten en zorg je er dus ook voor dat je minder snel last krijgt van pijnlijke ouderen kwaaltjes. De sokken zijn verkrijgbaar bij Olfit online.  

Waarom is extra ondersteuning belangrijk?

Het dragen van compressie sokken wordt door menig arts aangeraden omdat het meerdere positieve effecten heeft. Zo zorgen de kousen ervoor dat er een goede doorbloeding is voor de spieren. Hierdoor worden de spieren sneller voorzien van zuurstof en zijn ze daardoor ook minder snel overbelast. Daarnaast zorgen de sokken voor goede stabiliteit voor de kuiten en achillespezen. Er zijn onderzoeken die hebben bewezen dat het dragen van compressie sokken de prestatie van sporters verbeterd. Zo zorgen de sokken voor een sneller herstel na het sporten. Daarbij voorkomen de sokken ook verschillende blessures zoals zweepslag of kramp. Wanneer je vaak last hebt van blessures aan je knie dan is het ook zeker aan te raden om extra ondersteuning te nemen voor de knie zoals een brace. Hiermee zorg je ervoor dat de knieën minder erg worden belast en zorgt het voor meer stabiliteit. 

Kortom, het dragen van compressie sokken is zeker niet alleen voor ouderen. Wanneer je regelmatig en intensief sport, dan is het zeker aan te raden om je voeten en benen wat extra ondersteuning te bieden. Verzorg ze goed, je hebt ze nog lang nodig!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen