SDW symposium LVB/LVB+  

Op 5 december 2022 organiseert SDW voor de tweede keer een symposium over de LVB/LVB+ (licht verstandelijke beperking) doelgroep. Binnen SDW is er een grote groep cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Deze beperking is niet zichtbaar. Je hebt met deze cliënten een gewoon gesprek, ze hebben een (betaalde) baan, ambities en soms hebben ze ook kinderen. Toch worden we regelmatig verrast door deze mensen, met gedrag dat we als niet wenselijk of moeilijk bestempelen in de maatschappij. Wat vragen zij van medewerkers in de begeleiding en wat vragen ze van SDW als organisatie? 

Om antwoord te geven op deze vragen organiseert SDW een symposium. De vorige editie van het succesvolle symposium (juni 2022) was enkel voor SDW medewerkers. Wegens succes wordt het symposium herhaald en zijn deze editie ook netwerk en relaties van SDW uitgenodigd. Ook de pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.   

Tijdens deze ochtend testen we de kennis over de doelgroep. Ook gaan we het gesprek met elkaar én met cliënten aan. Daarnaast worden bezoekers uitgedaagd de wereld te ervaren vanuit een licht verstandelijke beperking door middel van een VR-bril. Een interactieve ochtend waarbij kennis delen en zelf ervaren het uitgangspunt zijn. Het symposium wordt gehouden bijThe Loods graffiti hall of Fame (Oostelijke Havendijk 13, 4704 AD Roosendaal). 


 
Over SDW 


SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen.Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: [email protected] of telefoon 088-259 3010. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen