Vilans tekent Green Deal Goede zorg ook in 2023

Goede zorg moet ook in de toekomst nog geleverd kunnen worden. Dat is alleen mogelijk met gezonde mensen op een gezonde planeet. Daarom tekende Vilans-bestuurder Erwin Bleumink afgelopen donderdag samen met honderd andere organisaties in Amersfoort de Green Deal 3.0 Samen werken aan duurzame zorg.

Met de ondertekening van de ‘ Green Deal, Samen werken aan duurzame zorg ’ committeert Vilans zich opnieuw aan de verwezenlijking van een aantal groene doelstellingen. Zoals het bevorderen van bewustwording en kennis over impact van de zorg op milieu en klimaat. En door het zelf als organisatie spaarzaam om te gaan met grondstoffen en materialen.

Kennis verspreiden

‘Denk bijvoorbeeld aan het bevorderen in de hele sector van positieve gezondheid, duurzame inzetbaarheid en een gezonde omgeving’, zegt Bleumink. ‘Als kennisorganisatie worden we niet alleen zélf zo groen mogelijk. We helpen zorgaanbieders ook hún groene doelen te verwezenlijken met toegankelijke kennis op onze websites. Bijvoorbeeld over circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen, het tegengaan van verspilling van grondstoffen of het verminderen van medicijnresten in grondwater, sloten en rivieren. Inzichten hierover en de goede voorbeelden uit de zorg of andere inspirerende voorbeelden verspreiden we zo veel mogelijk over de sector.

Bron: Vilans

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen