Inbiome ontvangt €5,7 miljoen om de gezondheidszorg te vernieuwen met snelle bacteriële test

Array

Amsterdam, NL – inbiome, een innovatief biotechnologiebedrijf gevestigd in het Amsterdam Science Park, is verheugd aan te kondigen dat het €5,7 miljoen aan financiering krijgt van de Europese Innovatieraad (EIC) Accelerator. Deze geweldige steun stelt Inbiome in staat om hun baanbrekende Molecular Culture-techniek verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen door een ultramodern lab op te zetten in een partnerziekenhuis.

Patiënten met bacteriële infecties moeten nu nog dagen of zelfs weken wachten op uitslagen van bacteriële kweek voor hun diagnose. Inbiome gaat dit helemaal veranderen door directe resultaten te leveren voor alle bacteriële tests. Zo krijgen patiënten razendsnel de juiste behandeling, waardoor we onnodige ingrepen voorkomen, complicaties verminderen, ziekenhuisverblijven verkorten en antibioticaresistentie tegengaan.

De baanbrekende technologie van Inbiome kan in de toekomst bijdragen aan een aantal grote uitdagingen in de huidige gezondheidszorg: het verlagen van zorgkosten en het vergroten van de zorgcapaciteit terwijl uitkomsten voor patiënten verbeteren.

Dr. Dries Budding, CEO en mede-oprichter van Inbiome, spreekt zijn dankbaarheid uit aan de Europese Innovatieraad: “We zijn de EIC zeer dankbaar voor hun vertrouwen in onze visie en voor het investeren in onze missie. Deze financiering versnelt onze ambitie om een blijvende impact te maken op de wereldwijde gezondheid door snellere en nauwkeurigere diagnostiek te leveren.”

Bron: Inbiome

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen