Innovaties komen samen in het nieuwe Huis van Verbinding van Treant

Treant Ouderenzorg bundelt de krachten op het gebied van innovatie. Vandaag is hiervoor het nieuwe Huis van Verbinding geopend.

Het Huis van Verbinding bestaat uit verschillende ruimtes om innovaties te ontdekken en uit te testen: een woonkamer, slaapkamer, badkamer, activiteitenruimte, snoezelruimte en teampost.

Gevestigd op een zorgafdeling

‘In het Huis van Verbinding kun je als zorgmedewerker van Treant kennismaken met innovaties en vernieuwingen’, vertelt projectleider Thomas Hartgers. ‘De naam zegt het al: als Treant leggen we hiermee de verbinding tussen onze locaties, de verschillende vakgroepen en ondersteunende diensten als ICT. Ook betrekken we hier scholen, leveranciers en andere zorginstellingen bij.’

Bijzonder is dat het Huis van Verbinding gevestigd is op één van de PG-afdelingen (voor mensen met dementie) van Treant-locatie Weidesteyn in Hoogeveen. ‘Zorgmedewerkers kunnen hier samen met een collega iets testen, uitleg krijgen over een innovatie van een leverancier of samen met een cliënt een innovatie uitproberen.’

Innovatieplatform

Het Huis van Verbinding maakt onderdeel uit van het Innovatieplatform Care. Dit Innovatieplatform bestaat uit een groep enthousiaste collega’s van verschillende ouderenzorglocaties van Treant. Door goed te kijken naar de behoeftes en ook te begrijpen wat er nodig is, helpen ze elkaar om innovaties op de juiste plek in te zetten. Zo zorgen we er samen voor zorg beter en slimmer te organiseren, voor zowel de cliënt als de medewerker.

Treant bouwt hiermee verder aan de toekomst door slim te organiseren, geïntegreerd en digitaal.

Bron en Foto: Treant / Opening Huis van Verbinding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen