Koning bezoekt Rivas Zorggroep

Zijne Majesteit de Koning brengt op vrijdagmiddag 23 juni een werkbezoek aan Rivas Zorggroep in Gorinchem. Het bezoek staat in het teken van passende zorg om de zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden.

Rivas Zorggroep is een ketenzorggroep in de regio Gorinchem die verschillende soorten zorg biedt zoals ziekenhuiszorg, revalidatiezorg, ouderenzorg, wijkverpleging en dagbesteding. Ook is er een expertisecentrum met voedingsadvies, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Als ketenorganisatie brengt Rivas samen met huisartsen, verloskundigen, andere zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars het concept van passende zorg in de praktijk.  

Koning Willem-Alexander bezoekt het toekomstige spoedplein in het Beatrixziekenhuis waar de huisartsenpost en de spoedeisende hulp geïntegreerd worden zodat er voor patiënten nog maar één loket is. In het verpleeghuis Het Gasthuis wordt gesproken over het belang van informele zorg, zoals mantelzorg, als onderdeel van het zorgproces. De Koning gaat in gesprek met een cliënt en haar mantelzorger. Vervolgens bezoekt Koning Willem-Alexander de Zorgcentrale Gorinchem waar medewerkers vertellen over de coördinatie van zorg in de regio. Tot slot spreken diverse betrokkenen waaronder een huisarts en een zorgverzekeraar over wat nodig is om in de toekomst betaalbare zorg te kunnen bieden. Ook wordt gesproken over de knelpunten waar zorgaanbieders tegenaan lopen bij het toekomstbestendig maken van de zorg.

Eerder bezocht Koning Willem-Alexander de Nederlandse Zorgautoriteit en was Koningin Máxima aanwezig bij een dialoogbijeenkomst over passende zorg en de burg tussen formele en informele zorg.

Bron: RVD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen