Joyce Weijs nieuwe programmadirecteur Anser prostaatnetwerk

Array

Joyce Weijs is benoemd tot programmadirecteur Anser prostaatnetwerk. Zij vormt samen met medisch directeur Chris Bangma de directie van het Anser prostaatnetwerk.

Weijs heeft een brede achtergrond in de zorg. De afgelopen jaren maakte zij deel uit van het directieteam van het Langeland Ziekenhuis in de rol van lijnmanager zorg en bedrijfsvoering.

Weijs: “Ik ben heel blij aan de slag te mogen gaan bij het Anser Prostaatnetwerk. De zorg moet anders georganiseerd gaan worden. Netwerkzorg heeft hierin wat mij betreft de toekomst en Anser is een prachtig voorbeeld van hoe je dit vorm kan geven.

Naast het delen van de geleerde lessen met anderen die bezig zijn met netwerkvorming, is het mijn doel om samen met alle betrokkenen het netwerk verder te professionaliseren en te verstevigen voor de verdere verbetering van de kwaliteit van zorg voor onze patiënten.”

Programmadirecteur Anser prostaatnetwerk Joyce Weijs

Marjolein Tasche, lid raad van bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland: “Met Joyce krijgen we een programmadirecteur met veel ervaring en een heldere visie in huis. We kijken ernaar uit om samen met haar het Anser prostaatnetwerk verder te verstevigen.”

Over Anser:

Het Anser prostaatnetwerk heeft zeven multidisciplinaire Anser prostaatcentra op acht ziekenhuislocaties voor diagnostiek, het opstellen van het behandelplan en de nazorg bij prostaatkanker.

De deelnemende ziekenhuizen binnen het Anser prostaatnetwerk zijn Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Haaglanden Medisch Centrum, LUMC, Maasstad Ziekenhuis, Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en OLVG.

Zij hebben gezamenlijk gekozen de operaties te concentreren op één plek (de Anser prostaatoperatiekliniek in het Maasstad Ziekenhuis). Een voorbeeld van dichtbij als het kan, ver weg als het moet. De operateurs in de Anser prostaatoperatiekliniek behoren tot de meest ervaren prostaatoperateurs van Nederland.

Bron: Anser

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen