Alle afdelingen in Rijnstate weer geopend na breuk waterleiding

De lekkage in het waterleidingsysteem van Rijnstate is gerepareerd. Inmiddels zijn alle betrokken afdelingen binnen de acute as, zoals de afdeling Spoed Eisende Hulp en de operatiekamers, weer volledig in gebruik. De patiëntenzorg is geen moment in gevaar geweest.

De oorzaak van de lekkage is een technisch mankement. ,,Ik ben blij dat we de situatie zo snel onder controle hebben gekregen,’’ zegt Hans Schoo bestuurder van Rijnstate. ,,Iedereen is weer veilig aan het werk en alle afdelingen draaien weer. Dank aan de veiligheidsregio, de brandweer, de politie en onze collega ziekenhuizen voor hun hulp. En uiteraard aan alle betrokken medewerkers van ons ziekenhuis.’’

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met circa 6.500 medewerkers en locaties in Arnhem, Zevenaar, Elst en Arnhem-Zuid. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, biedt Rijnstate topklinische zorg op een aantal expertisecentra. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.

Rijnstate wil vooroplopen. Daarom werkt het ziekenhuis voortdurend aan manieren om merkbaar te blijven verbeteren. Om vernieuwingen te realiseren die tastbaar zijn, zet Rijnstate wetenschap in die ertoe doet. En wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen.

Daarnaast werkt het ziekenhuis intensief samen met patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om de zorg te verbeteren. Zo zet Rijnstate hoog in op passende zorg en preventie. Dat maakt de zorg op alle fronten steeds prettiger, soepeler en effectiever – op een heel menselijk niveau.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.rijnstate.nl   

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen