Zorgeloos met je rolstoel op reis met DOVIE, zonder belemmeringen

Ben je afhankelijk van een rolstoel en heb je behoefte aan zorg? Dan is de kans groot dat vakanties niet altijd haalbaar lijken. Het meenemen van aangepaste apparatuur en benodigdheden kan immers een hele uitdaging zijn. Gelukkig heeft Stichting DOVIE een oplossing gevonden. Deze organisatie biedt volledig aangepaste vakantiewoningen in Engeland aan, zodat je samen met je gezin en/of verzorger zonder obstakels van een vakantie kunt genieten.

De aangepaste vakantiewoning

Deze vakantiewoning biedt echt volledige bewegingsvrijheid, met rolstoeltoegankelijke vloeren, brede deuropeningen, elektrische hoog-laagbedden, een hoog-laagtoilet, plafondlift, een ruime badkamer met voorzieningen en een aangepaste keuken. De woning biedt ruimte aan 6 tot 8 personen.

Adriaan voegt eraan toe: “De woning is gelegen in Ropley, te midden van het prachtige platteland van Hampshire. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de beroemde Watercress Line Steam Railway. Echt indrukwekkend! Er zijn tal van activiteiten die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Bovendien bevinden steden als Southampton en Winchester zich in de nabijheid, waardoor verveling geen optie is.”

Ondersteuning

Omdat de accommodatie in Hampshire jaarlijks snel volgeboekt raakt, beperkt de ambitie van Stichting DOVIE zich niet tot hier. Adriaan legt uit: “In samenwerking met Flat Spaces streven we ernaar om in 2027 een vergelijkbare aangepaste vakantiewoning te realiseren in het graafschap Kent. Zo kunnen we steeds meer mensen een prachtige vakantie bieden.”

Meer informatie

De woning voor dit jaar is al volgeboekt, maar reserveringen voor 2024 zijn al mogelijk. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stichting DOVIE, waar je alles vindt over het aangepaste vakantiehuis in Engeland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen