Eerste operaties endometriose in Reinier de Graaf succesvol verlopen

De Nederlandse Endometriose Kliniek (NEK) is gestart met het opereren van endometriosepatiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Deze week werden de eerste patiënten succesvol geopereerd. De expertisekliniek voor vrouwen met ernstige endometriose, opende dit voorjaar haar deuren op de locatie in Voorburg. Carina Hilders, voorzitter Raad van Bestuur van Reinier de Graaf. “We zijn blij en trots dat we samen de operatieve zorg hebben geïmplementeerd. Met de steun van alle zorgverzekeraars wordt verder gebouwd aan het leveren van topklinische endometriosezorg in onze regio en Nederland. Dit real iseren we met een multidisciplinair team en de jarenlange opgebouwde expertise van de betrokken professionals.”

Expertise


Een op de tien vrouwen in Nederland krijgt te maken met endometriose. Het is een chronische aandoening waarbij er weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit. Dit kan leiden tot ontstekingen met verklevingen en pijn. De gynaecologen van het expertisecentrum de NEK, Noor Paridaans, Mathijs Blikkendaal en Tobias Limperg zijn gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met ernstige endometriose. Zij richten zich volledig op endometriose en behandelden de afgelopen jaren veel vrouwen m et deze klachten. Daarnaast doen zij onderzoek naar innovatieve behandelmethoden waarvoor ook samengewerkt wordt met academische onderwijsinstellingen. Samen met artsen vanuit verschillende disciplines zoals urologie, GE-chirurgie, psychologie en diëtetiek wordt innovatieve zorg geboden die er op gericht is om de patiënt (weer) een hoge kwaliteit van leven te geven. Zo wordt naast de medische kant ook gekeken naar de algehele gezondheid van de patiënt en de impact die endometriose op haar leven heeft.

Zorg op de juiste plek


Dat de medisch specialisten van de NEK hun zorg verlenen in het Renier de Graaf ziekenhuis is een bewuste keuze. Gynaecoloog Noor Paridaans: “Reinier de Graaf loopt voorop in het bieden van zorg aan Moeder en Kind. Hierdoor kunnen verschillende zorgdisciplines rondom de vrouw met endometriose op een kwalitatief hoog niveau georganiseerd worden. Een voorbeeld is de samenwerking met zorgp rofessionals van het topklinische fertiliteitscentrum van Reinier in Voorburg. Dertig tot vijftig procent van alle onbegrepen fertiliteitsproblematiek wordt veroorzaakt door endometriose. Vrouwen die hiermee kampen, krijgen op deze plek meteen de juiste zorg.”
Voor meer informatie kunnen patiënten terecht op de website van de NEK
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een reactie

Recente artikelen