Franciscus start met nieuwe behandeling om kwaliteit van leven bij mannen met plasklachten te verbeteren

Array

Franciscus Gasthuis & Vlietland is gestart met een nieuwe behandeling om mannen te helpen die last hebben van plasklachten vanwege een vergrote prostaat. Deze innovatieve behandeling biedt patiënten een extra mogelijkheid om plasklachten te verlichten en kwaliteit van leven te verbeteren.

De behandeling gebeurt met een nieuw ontwikkeld apparaat dat de delen van de prostaat die de urinestroom belemmeren opzij duwt en ze bevestigt met kleine implantaten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de prostaat, waardoor het plassen gemakkelijker wordt. Het voordeel is dat behandeling geen grote operatie is en dat patiënten nog dezelfde dag het ziekenhuis kunnen verlaten. Patiënten herstellen snel en hebben minder kans op bijwerkingen.

Minder snel een katheter
Niels van Casteren, uroloog bij Franciscus, is initiatiefnemer van deze behandeling. ‘Wij zijn blij dat wij deze behandeling kunnen aanbieden aan onze patiënten met een goedaardige prostaatvergroting,’ zegt Van Casteren. ‘Het is voor hen een veilige en vaak effectieve poliklinische behandeling. Ook is het een uitkomst voor patiënten die voorheen veroordeeld waren tot een katheter, omdat zij vanwege hun gezondheid niet geopereerd mochten worden.’Kijk voor meer informatie op www.franciscus.nl/urolift 

Bron: Franciscus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen