Strategie tegen kanker goede stap want Europees gezien kan Nederland nog veel verbeteren

Vandaag wordt de Nederlandse Kanker Agenda (NKA) gelanceerd. Dit is een belangrijke stap om de kankerzorg te verbeteren en de impact van kanker op individuen te verminderen. De NKA benadrukt het belang van samenwerking, onderzoek en innovatie in de behandeling en preventie van kanker.

Vanaf de publicatie van het Europe’s Beating Cancer Plan in februari 2021 heeft Novartis de wens uitgesproken dat er een Nederlands plan zou komen en daaraan ook actief bijgedragen. Er moet echter nog veel gebeuren, ook in Europees opzicht kan Nederland nog veel verbeteren. Het initiatief van deze Kanker Agenda is in ieder geval een mooie basis om in de juiste richting te bewegen.

Bron: Novartis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen