Niet gecategoriseerd

Doorbraak in digitale verwijzing met VerwijsHulp010, ZorgDomein en Point

Array

VerwijsHulp010, de regionale coördinatiefunctie voor verwijzers in Rotterdam en omliggende gemeenten, deelt met trots een baanbrekende ontwikkeling: de succesvolle totstandkoming van een digitale route tussen ZorgDomein en Point. Deze innovatieve koppeling, die per 2 januari 2024 operationeel is, biedt huisartsen de mogelijkheid om verwijzingen naar VerwijsHulp010 naadloos en veilig digitaal te verzenden en te ontvangen.

Deze mijlpaal is het resultaat van een gezamenlijk project geleid door RijnmondNet, Rijnmond Dokters, VerwijsHulp010, Point en ZorgDomein.

Het is van essentieel belang dat verwijzers eerst telefonisch contact opnemen met de acute zorgbemiddeling van VerwijsHulp010 via 010-8990161. Daarna kunnen zij eenvoudig het plaatsingsverzoek digitaal verzenden via ZorgDomein die via de nieuwe koppeling in Point ontvangen wordt.  VerwijsHulp010 verwerkt de aanmelding binnen Point en houdt de huisarts op de hoogte van de voortgang.

“Zorgdomein to the Point”

Anita Kokje, manager bij VerwijsHulp010 vertelt:’ Deze innovatieve koppeling biedt aanzienlijke voordelen voor hulpverleners in de zorgsector. Het stelt hen in staat om naadloos vanuit hun eigen systeem te blijven werken, waarbij huisartsen toegang hebben tot hun eigen dossier via ZorgDomein en VerwijsHulp010 gebruikmaakt van Point. De koppeling minimaliseert aanzienlijk de administratieve lasten, waardoor hulpverleners efficiënter kunnen opereren zonder de noodzaak van dubbel typen of extra mail handelingen. Bovendien waarborgt de veilige verzending en verwerking van patiëntgegevens de privacy en integriteit van medische informatie. Irma Jeremiasse, manager bij VerwijsHulp010 vult aan: ’VerwijsHulp010 kan dankzij deze koppeling beter prioriteren bij schaarste, aangezien alle aanmeldingen in één systeem worden geregistreerd. De betrouwbaarheid van data wordt verder vergroot doordat VerwijsHulp010 deze uit één bron kan halen.’

Deze succesvolle implementatie is niet alleen een lokale triomf, maar vormt ook een primeur voor coördinatiefuncties in heel Nederland. Diverse regio’s kijken met belangstelling toe.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.