Koningin Máxima spreekt over toekomst van de zorg met ZE&GG-programma in ziekenhuis VieCuri

Array

Koningin Máxima bracht dinsdag 23 januari een bezoek aan het landelijke programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) bij ziekenhuis VieCuri in Venlo. Het programma ZE&GG heeft als doel dat iedere patiënt de bewezen beste zorg krijgt. Dat gebeurt door het evalueren van bestaande zorg (zorgevaluatie) en gepast gebruik van zorg. VieCuri is een inspirerend voorbeeld van deze werkwijze in de praktijk. Koningin Máxima sprak hierover met verpleegkundigen, artsen en andere professionals. Centraal stond de vraag wat er nodig is om ook in de toekomst de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

“We kijken terug op een energieke middag en bedanken Koningin Máxima voor haar oprechte interesse in het ZE&GG programma en in VieCuri”, vertellen Sjoerd Repping, voorzitter van ZE&GG en IJsbrand Schouten, bestuursvoorzitter van VieCuri. “We hebben Koningin Máxima in een ontspannen sfeer mogen bijpraten over onze aanpak om te blijven leren en verbeteren. Zowel het inhoudelijke gesprek dat ze had met alle programmamedewerkers als het moment waarop de VieCuri zorgverleners haar enthousiast toezwaaiden in onze centrale hal gaan we niet snel vergeten!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen